Wat zijn de voordelen van een etikettenprinter voor uw webshop?

Van het inpakken van orders tot aan e-mails beantwoorden en het versturen van pakketten: in het runnen van een webshop gaat veel tijd zitten. Wilt u graag sneller en efficiënter werken? Overweeg dan om een etikettenprinter aan te schaffen. Hiermee print u in een hoge snelheid labels en etiketten. Zo hoeft u niet langer etiketten zelf te printen of met de hand te schrijven. In dit blog leest u meer over alle voordelen die een etikettenprinter biedt.

Bespaar tijd

In het zelf printen of schrijven van etiketten en labels gaat veel tijd en moeite zitten. Door een etikettenpinter te kopen werkt u een stuk sneller en efficiënter. Het printen van etiketten of labels kost namelijk maar een paar seconden, zeker als u de printer koppelt aan uw adressenbestand. Dit is ideaal als u tientallen pakketten per dag verstuurt, een groot aantal producten van een etiket wilt voorzien of als u simpelweg uw tijd liever wilt besteden aan andere zaken!

Professionele uitstraling

Het printen of schrijven van etiketten is niet alleen tijdrovend, maar ziet er ook een stuk minder professioneel uit dan labels of etiketten uit de etikettenprinter. U kunt etiketten bestellen in verschillende vormen en maten zodat ze altijd precies passen bij het pakket of product dat u gaat versturen. U maakt hiermee zeker indruk op uw klanten én weet zeker dat alle belangrijke informatie (zoals het adres) goed leesbaar is. Dit is – zeker als u momenteel de etiketten schrijft – een belangrijk voordeel. De etiketten zijn uiteraard van goede kwaliteit en blijven goed zitten op de producten of de verpakking.

Goedkoper dan inktcartridges

Iedereen die veel print weet dat inktcartridges een grote kostenpost zijn. Het goede nieuws is dat een etikettenprinter geen inktcartridges nodig heeft. Het enige wat u hoeft te doen is eenmalig de printer aan te schaffen en etiketten te bestellen. De etiketten koopt u direct op een extra grote rol. Dit is goedkoper én handig als u voorlopig genoeg etiketten bij de hand wilt hebben. Onder de streep is een etikettenprinter dus zeker minder duur dan uw gewone printer gebruiken voor het printen van labels.

Laag energieverbruik

Tot slot heeft een etikettenprinter een laag energieverbruik. U print in hoge snelheid etiketten en labels zonder hierbij veel energie te verbruiken. Dit is niet alleen kostentechnisch interessant, maar ook fijn als u zo groen en duurzaam mogelijk wilt ondernemen. Dankzij het lage energieverbruik én de bovengenoemde voordelen is een etikettenprinter een absolute must-have voor webshops die snel, efficiënt en professioneel aan het werk willen!

Over de auteur

Scroll naar boven